专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////中国大学MOOC 中国文化英语(东北农业大学)1205968810 最新慕课完整章节测试答案专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

1. 儒家关于自然与人的思想Confucian Thought on Heaven and Humanity

《 孔子关于天的思想》随堂测验

1、单选题:
​Generally, Confucius regarded “Heaven” as _________ . ‎
选项:
A: highest
B: nature
C: mother
D: father
答案: 【 nature

2、单选题:
‏As the natural process of creation of life, _______ was the source of all living things and the source of all values.‎
选项:
A: God
B: Human beings
C: Heaven
D: Gene
答案: 【 Heaven

3、单选题:
​Which of the following can best describe Confucius’ view on the relationship between man and nature/Heaven?‏
选项:
A: Brothers.
B: Husband and wife.
C: Doctor and patient.
D: Mother and son.
答案: 【 Mother and son.

4、判断题:
Confucius advocated “standing in awe of the ordinances of Heaven” and warned against offending Heaven. This is, in essence, equivalent to the modern idea of staying in harmony with nature. So in this way Confucius’ concept of Heaven is similar to the modern ecological civilization.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

5、判断题:
According to Confucius, Heaven is part of nature.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

6、判断题:
Confucian “Heaven” had a certain sacred element, which was related to its being the source of life.‌
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

《 智慧与信仰》随堂测验

1、单选题:
‌ Which of the following words can best describes the relationship between human and nature in Chinese culture?‍
选项:
A: friendly
B: kind
C: harmonious
D: obedient
答案: 【 harmonious

2、单选题:
‏The fundamental significance of civilization lies in the creation of a ________ world.‌
选项:
A: peaceful
B: prosperous
C: rich
D: strong
答案: 【 peaceful

3、单选题:
‍Chinese culture stresses _________.‎
选项:
A: thinking of others all the time
B: self-reflection
C: external world
D: criticism
答案: 【 self-reflection

4、判断题:
‌To live up to the philosophy of living in harmony with nature, humans should clear away any intentions of combating nature. ‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

5、判断题:
​Human life is part of nature according to Chinese culture.‌
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

6、判断题:
​An individual can live without community and society ‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

《儒家关于自然与人的思想》单元测验

1、单选题:
​Confucius regarded humans’ heavenly mission is___________‍
选项:
A: to protect nature
B: to care for and improve life.
C: to love their parents
D: to obey social order
答案: 【 to care for and improve life.

2、单选题:
​Confucius regarded the highest state of life is________​
选项:
A: harmony with nature
B: harmony between people
C: harmony among people and harmony between people and nature
D: harmony between one and his inner mind
答案: 【 harmony among people and harmony between people and nature

3、单选题:
​Which of the following words can best describes the relationship between human and nature in Chinese culture?‏
选项:
A: friendly
B: kind
C: harmonious
D: obedient
答案: 【 harmonious

4、单选题:
‍Confucius lived in ___________.‏
选项:
A: First Emperor of Qin period
B: Shang Dynasty
C: the Spring and Autumn Period
D: Zhou Dynasty
答案: 【 the Spring and Autumn Period

5、单选题:
‎Confucius words and life story we recorded in ________.‏
选项:
A: The Book of Changes
B: The Doctrine of the Mean
C: The Book of Songs
D: The Analects
答案: 【 The Analects

6、单选题:
‏According to Confucius, the natural process of life creation was the _______.‌
选项:
A: way of Heaven
B: virtue of Heaven
C: love of Heaven
D: Heavenly mission
答案: 【 way of Heaven

7、单选题:
‍The great __________ of Heaven and Earth is creating life.​
选项:
A: love
B: virtue
C: mission
D: way
答案: 【 virtue

8、单选题:
‏“The greatest love for people is the love for one’s parents.” Is quotted from__________.‎
选项:
A: The Analects
B: The Doctrine of the Mean
C: The Book of Changes
D: The Book of Songs
答案: 【 The Doctrine of the Mean

9、单选题:
Confucius said, “Studying ___________ enables one to behave properly as a person of enlightenment.​
选项:
A: The Book of Songs
B: The Book of Changes
C: The Book of Rites
D: The Doctrine of the Mean
答案: 【 The Book of Rites

10、单选题:
​In the story of “On Aspirations”, Confucius shared _________’s idea.‌
选项:
A: Zi lu
B: Ran You
C: Gongxi Chi
D: Zeng Dian
答案: 【 Zeng Dian

11、判断题:
​According to Confucius, Heaven is God to people. ‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

12、判断题:
‌According to Confucius, Children should never leave their parents while they are alive. ‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

13、判断题:
‌Confucius said, “Studying The Book of Songs inspires the spirit and helps one appreciate beauty.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

14、判断题:
‍To live up to the philosophy of living in harmony with nature, humans should clear away any intentions of combating nature.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

15、判断题:
‍In the ancient China, Heaven was the highest sacred being, with its profound mystery fully understood by mortals.​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

16、判断题:
‎Confucius said, Ren is “love one’s parents”.​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

17、判断题:
‍Confucius emphasized aesthetic education. He said, “Studying music lifts the spirit and helps one to enjoy life.”​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

18、判断题:
‍The most important part of “Li” if the burial and ancestral worship rituals.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

19、判断题:
​“Heaven is the process of life creation” is Confucius innovative idea about “Heaven”. ‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【

专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞0
分享
相关推荐