专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////中国大学MOOC 国际贸易理论与实务(常州大学)1453118204 最新慕课完整章节测试答案专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

1. Course Introduction

Basic Knowledge

1、单选题:
​Which is the international convention that regulates the negotiation, conclusion and implementation of international sales contract?​
选项:
A: UCP600
B: Contract Law of PRC
C: CISG
D: INCOTERMS 2010
答案: 【 CISG

2、判断题:
‎International rules, such as UCP, have the same binding effect as laws.‌
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

3、判断题:
‏Domestic laws could be ignored when we conducting business internationally.‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

4、判断题:
​There is no difference between domestic trade and international trade.​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

5、判断题:
‎Import is just an inverse process of export,and no special attention should be paid.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

Chapter Eight Documentation

Test for Documentation

1、单选题:
‏A(n) (        ) is a general description of the goods and also the first document a seller has to prepare.‌
选项:
A: export license
B: packing list
C: commercial invoice
D: pro forma invoice
答案: 【 commercial invoice

2、单选题:
‌The drawer of a draft drawn under L/C is the (        ).‏
选项:
A: issuing bank
B: negotiatiing bank
C: beneficiary
D: applicant
答案: 【 beneficiary

3、单选题:
‎If the B/L is required to mark “Freight Collect”, the trade term adopted might be (        ). ‏
选项:
A: CPT
B: CIF
C: CFR
D: FOB
答案: 【 FOB

4、单选题:
​There are four principles about document conformity for international trade documentation under the letter of credit. Which set of the two principles are concerned by banks? (  )‏
选项:
A: Credit-contract conformity and document-goods conformity
B: Document-document conformity and document-credit conformity
C: Document-goods conformity and document-credit conformity
D: Credit-contract conformity and document-credit conformity
答案: 【 Document-document conformity and document-credit conformity

5、单选题:
​Deadline for presentation under the letter of credit is not later than (  ) calendar days after the date of shipment and not later than the expiry date of the credit.‍
选项:
A: 21
B: 11
C: 31
D: 25
答案: 【 21

6、单选题:
‌Which one of the following statements about complying presentation is correct? (  )‎
选项:
A: When an issuing bank determines that a presentation does not comply, it may, with the agreement from the negotiating bank, approach the applicant for a waiver of the discrepancies.
B: When an issuing bank determines that a presentation is complying, it may in its sole judgement, decide whether or not to honour.
C: Banks may refuse to honour or negotiate discrepant documents.
D: Notice of refusal must be given to presenter no later than close of the tenth banking day following the day of presentation.
答案: 【 Banks may refuse to honour or negotiate discrepant documents.

7、单选题:
​Which one of the following statements about important dates for presentation and examination is correct? (  )‎
选项:
A: A credit must state an expiry date for presentation.
B: Documents of presentation under the letter of credit cannot be dated prior to issuance date of credit, also they cannot be dated later than the expiry date for presentation.
C: Deadline for presentation under L/C is not later than 25 calendar days after the date of shipment and not later than the expiry date of the credit.
D: The banks have maximum 10 banking days following the day of presentation to determine if a presentation is complying.
答案: 【 A credit must state an expiry date for presentation.

8、单选题:
‎How many parties are involved in a draft for the payment against a letter of credit? (  )‏
选项:
A: Two. They are drawer and drawee.
B: Three. They are drawer, drawee and payee.
C: Three. They are issuer, presenter and payee.
D: Four. They are drawer, drawee, payer and payee.
答案: 【 Three. They are drawer, drawee and payee.

9、单选题:
​Which one of the following description is a demonstrative order of a draft? (  )‎
选项:
A:  “Pay to ABC Company only”
B: “Pay to the order of Bank of China”
C: “Pay to bear”
D: “Pay to holder”
答案: 【 “Pay to the order of Bank of China”

10、单选题:
​A draft is drawn on the (1). He is also known as the (2). Usually the (1) and the (2) could be the issuing bank. Find the names of the two parties from the following combinations. (  )‌
选项:
A: 1=drawer and 2=payer
B: 1=drawee and 2=payee
C: 1=drawer and 2=payee
D: 1=drawee and 2=payer
答案: 【 1=drawee and 2=payer

11、单选题:
‏Which one of the following statements about commercial invoices is correct? ( )‍
选项:
A: Description of goods, services or performance does not have to correspond with the description in the credit.
B: The issuer of a commercial invoice should be the beneficiary of the draft.
C: The commercial invoice must be signed by the issuer.
D: Currency of the commercial invoice should be the same as the credit.
答案: 【 Currency of the commercial invoice should be the same as the credit.

12、单选题:
‌The purposes of providing a packing list along with a commercial invoice are (  ).‏
选项:
A: It works as the buyer’s reference regarding packing and quality of the goods and it is used for pre-shipment inspection at the destination.
B: It works as the buyer’s reference regarding packing and quantity of the goods and it is used for custom clearance and inspection at the destination.
C: It provides information about the value of the goods. Therefore, it is used by the buyer to calculate import costs and by the importing country’s custom to determine tariff.
D: It is required by insurance company to calculate insured amount and used by the seller as a payment order.
答案: 【 It works as the buyer’s reference regarding packing and quantity of the goods and it is used for custom clearance and inspection at the destination.

13、单选题:
​Which one of the statements about packing list is NOT correct? (  )​
选项:
A: The packing list is supplementary to the commercial invoice.
B: The packing list and the invoice are usually issued at the same time.
C: The name of the packing list does not need to be the same name of the list as required in the letter of credit.
D: A packing list cannot serve as a weight list or a measurement list. If the latter two lists are needed, they should be issued as two separate documents along with the packing list.
答案: 【 A packing list cannot serve as a weight list or a measurement list. If the latter two lists are needed, they should be issued as two separate documents along with the packing list.

14、单选题:
‍The issuing date of a bill of lading is (  ).‏
选项:
A: The date when the loading operation for a specify shipment begins.
B: The date when the loading operation for a specific shipment finishes.
C: The date when the ship leaves the port of loading.
D: The date when the goods are delivered to the carrier’s warehouse at the port of loading and are accepted by the carrier.
答案: 【 The date when the loading operation for a specific shipment finishes.

15、单选题:
‏Which one of the statements about bill of lading is NOT correct? (  )‎
选项:
A: Bill of lading only needs to indicate the port of loading as stated in the credit, but not the port of discharge.
B: If bill of lading is issued in more than one original, all originals are required for presentation.
C: Bill of lading may indicate that the goods will or may be transhipped provided that the entire carriage is covered by one and the same bill of lading.
D: A bank will only accept a clean on-board bill of lading for presentation.
答案: 【 Bill of lading only needs to indicate the port of loading as stated in the credit, but not the port of discharge.

16、单选题:
‍Banks won’t accept (  ) submitted by the seller as an insurance document for presentation.‎
选项:
A: Cover note
B:  Insurance policy
C: Insurance certificate
D: Open policy
答案: 【 Cover note

17、单选题:
​Insurance coverage expressed in the letter of credit as percentage of goods/invoice value is deemed to be minimum coverage required. It should be at least (  ) of the CIF or CIP value of the goods.‏
选项:
A: 90%
B: 100%
C: 110%
D: 120%
答案: 【 110%

18、单选题:
​Which one of the following statements about cargo insurance document is NOT correct? (  )‌
选项:
A: The credit should state type of insurance required and additional risks to be covered.
B: If the credit uses imprecise terms such as “usual risks” or “customary risks”, banks will not accept such insurance document because the insurance coverage is not clearly defined in the credit.
C: If the credit requires insurance against “all risks”, banks will accept insurance document containing any “all risks” notation or clause, without regard to any risks stated to be excluded.
D: An insurance document may contain reference to any exclusion clause.
答案: 【 If the credit uses imprecise terms such as “usual risks” or “customary risks”, banks will not accept such insurance document because the insurance coverage is not clearly defined in the credit.

19、单选题:
‏Which one of the following company is a reputable international inspection company? ( )‌
选项:
A: FDA from US
B: CCPIT from China
C: GACC from China
D: SGS from Switzerland
答案: 【 SGS from Switzerland

20、单选题:
​In order to apply for commodity inspection by the Chinese inspection authority, the exporter needs to fill a form called “application form for inspection on export commodity” and submit it to ( ).‎
选项:
A: China Customs
B: China Certification & Inspection Group (CCIC)
C: Any independent inspection companies which has a branch in China
D: Any non-foreign owned inspection companies
答案: 【 China Customs

21、单选题:
​Inspection certificate issued by Chinese inspection authorities is valid for (x) days for general products and only for (y) days for perishable goods. Please find the right number of days in the following combinations. ( )‌
选项:
A: x=30 and y=30
B: x=60 and y=14
C: x=60 and y=7
D: x=20 and y=15
答案: 【 x=60 and y=14

22、单选题:
‏As of 2017, there are 39 countries in the world give GSP treatment to goods imported from China, including (  ).‌
选项:
A: US and Spain
B: US and Russia
C: UK and France
D: Brazil and Argentina
答案: 【 UK and France

23、单选题:
‍Which body in China is in charge of issuing Generalized System of Preferences (GSP) certificate of origin Form A? ( )‍
选项:
A: CCPIT
B: China Customs
C: Ministry of Commerce
D: CCIC
答案: 【 China Customs

24、单选题:
‏ In China, two institutes can issue ordinary certificate of origin. They are ( ). ‎
选项:
A: Chinese Customs and Ministry of Commerce of China
B: Bank of China and China Certification & Inspection Group (CCIC)
C: China Certification & Inspection Group (CCIC) and SGS from Switzerland
D: Entry-Exit Inspection and Quarantine Bureaus of China Customs and China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT)
答案: 【 Entry-Exit Inspection and Quarantine Bureaus of China Customs and China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT)

25、判断题:
‌The payee of a draft should be the exporter in internatonal trade.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

26、判断题:
‏Insurance policy or certificate is one of the requisite documents in L/C.​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

27、判断题:
‏Documentary credit is a separate transaction from the sale or other contract on which it may be based. Banks deal with documents and not with goods, services or performance to which the documents may relate.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

28、判断题:
‎Documents of presentation under the letter of credit cannot be dated prior to issuance date of credit, also they cannot be dated later than the expiry date for presentation.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

29、判断题:
‍According to UCP 600 article 15 and 16, when an issuing bank determines that a presentation is complying, it must honour.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

30、判断题:
​A draft is also called a bill of exchange, it is a written, unconditional order issued by one party (the drawer) to another (the drawee) to pay a certain sum to the payer.‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

31、判断题:
‍A draft can be made payable to bearer/holder. This type of draft is acceptable by the Chinese banks.‌
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

32、判断题:
‍The commercial invoice must be made out in the name of the beneficiary of the letter of credit.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

33、判断题:
‏The issuing date of a commercial invoice can be earlier than the issuing date of the letter of credit, but should not be later than the expiry date of the credit.‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

34、判断题:
​A neutral packing list is a packing list without the name of the buyer printed on the list.‌
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

35、判断题:
‏A packing list usually does not contain unit price and total price of the goods.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

36、判断题:
‌The bank may accept a received-for-shipment bill of lading because such bill of lading indicates that the exporter’s obligation of delivering goods to the carrier has been fulfilled.​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

37、判断题:
​Clauses in a bill of lading stating that the carrier reserves the right to tranship will be disregarded by banks.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

38、判断题:
‎ In practice, the effective date of insurance should not be later than the date when the goods leaving exporter’s warehouse in order to be avail of extended protection of “warehouse-to-warehouse” clause.‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

39、判断题:
​If there is no indication in the credit of the insurance coverage required, the amount of insurance coverage must be at least 110% of the CIF or CIP value of the goods.‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

40、判断题:
​If the goods to be exported are in the catalogue of import and export commodities subject to compulsory inspection, they shall be inspected by the commodity inspection authorities. It is known as statutory inspection.‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

41、判断题:
‌The validity time of inspection certificates issued by Chinese inspection authorities for general products and for perishable goods are the same, 30 days.‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

42、判断题:
​The letter of credit may specify which institute to issue a certificate of origin (C/O). If the institute is not specified in the letter of credit, usually the Chinese exporter should choose China Customs to issue a C/O. But banks should accept C/O issued by both CCPIT and China Customs.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

43、判断题:
‌Generalized System of Preferences (GSP) is a preferential tariff system that extended by developing countries (also known as donor countries) to developed countries (also known as beneficiary countries). It involves reduced MFN tariffs or duty-free entry of eligible products exported by donor countries to the markets of beneficiary countries.‍
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

44、判断题:
A Certificate of Origin can be used to certify the time when the export commodities are produced.‎‍‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

Chapter Five Delivery

Test for Cargo Transport in International Trade

1、单选题:
‌The term (   ) is used in a voyage charter party to specify which party of the shipping contract will pay for the costs of loading or unloading.‌
选项:
A: FI
B: FOB
C: FCA
D: EXW
答案: 【 FI

2、单选题:
​Which of the marks below is NOT painted on the rear end of an ISO container. (   )​
选项:
A: Owner’s logo
B: CSC-safety-approval plate
C: The name of the ship 
D: Size and type code
答案: 【 The name of the ship 

3、单选题:
‎CY to CY is a mode of container shipping. It means shipping goods from (   ).‎
选项:
A: Ship owner’s container yard to consignee’s container yard
B: Carrier’s container yard to container terminal’s container yard
C: Shipper’s container yard to consignee’s container yard
D: Shipping agent’s container yard to exporter’s container yard
答案: 【 Shipper’s container yard to consignee’s container yard

4、单选题:
‍Which one of the following documents has the function of the title to the goods. (   )​
选项:
A: Sea waybill
B: To-order bill of lading
C: Commercial invoice
D: Packing list
答案: 【 To-order bill of lading

5、单选题:
‏Which of the following clause is a correct way to stipulate shipment date? (   )‌
选项:
A: Shipment as soon as the goods are inspected by the quality inspection agent.
B: Shipment not later than September 30, 2017.
C: Shipment within 75 days after receipt of L/C.
D: Immediate shipment after the payment is cleared.
答案: 【 Shipment not later than September 30, 2017.

6、单选题:
‌The standard of basic freight rates for high-value goods is (   ).‎
选项:
A: Weight ton
B: Measurement ton
C: Ad. Val
D: Weight ton or measurement ton
答案: 【 Ad. Val

7、单选题:
‏Which charge listed below is NOT a type of surcharge? (   ) ​
选项:
A: Bunker adjustment factor
B: Demurrage
C: Currency adjustment factor
D: Terminal handling charges
答案: 【 Demurrage

8、单选题:
‌Which of the following modes of transport is suitable for deliver small amount of goods to customer’s home address? (   )‎
选项:
A: Inland waterway transport
B: Railroad transport
C: Air transport
D: Parcel post transport
答案: 【 Parcel post transport

9、单选题:
‏Which one of the following statements about container shipping is corrrect? (   ).‍
选项:
A: It is suitable for intermodal transport
B: It is suitable for shipping commodities like wheat and soy bean.
C: Marine transport is the only mode of transport used for container shipping.
D: Operational costs of shipping goods in containers are higher than that of shipping uncontaineried cargo.
答案: 【 It is suitable for intermodal transport

10、单选题:
‍Which one of the following bill of lading will NOT be accepted by the bank for negotiation in a letter of credit transaction. (   )‎‍‎
选项:
A: Original bill of lading
B: Clean bill of lading
C: Received-for-shipment bill of lading
D: To-order bill of lading
答案: 【 Received-for-shipment bill of lading

11、单选题:
‏On the face of a bill of lading, which element will be shown. (   )‌
选项:
A: Non-disclosure statement
B: Name of the issuing bank of the letter of credit
C: Custom’s stamp
D: Port of discharge
答案: 【 

专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞0
分享
相关推荐