专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////中国大学MOOC 魅力语言学(北京师范大学)1002576002 最新慕课完整章节测试答案专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

第一讲 语言究竟是什么

第一讲测验

1、单选题:
‌Which of the following statements is NOT true about language?‌
选项:
A: Language is a sound system.
B: Language is a set of symbols.
C: Language must have both spoken form and written form.
D: Language is systemic.
答案: 【 Language must have both spoken form and written form.

2、单选题:
‏Why do people like reading poems?‍
选项:
A: To get information.
B: To learn about the old times.
C: To know the poet.
D: To enjoy the beauty of language.
答案: 【 To enjoy the beauty of language.

3、单选题:
‌In different cultures, people have different topics to maintain social or personal relations. Which of the following statements is true?‌
选项:
A: British people like talking about weather.
B: Chinese people like talking about food.
C: Rundi people like talking about their husband.
D: American people like talking about God.
答案: 【 British people like talking about weather.

4、判断题:
​Language is not only used to exchange information, it can also perform many other functions, such as to express emotions or to persuade others, etc. ‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

5、判断题:
‎The origin of language is still an unsolved question. ‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

6、判断题:
‎Language is a very important part of our life. Without language, we can’t live any more.​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

随堂测验

1、单选题:
‌Which of the following statements is true about the Tower of Babel?‎
选项:
A: The Tower of Babel is one of the most famous towers built in ancient Babylon.
B: The Tower of Babel once truly existed in  history.
C: The Tower of Babel can reach the heaven.
D: The Tower of Babel collapsed because of its poor building quality.
答案: 【 The Tower of Babel can reach the heaven.

2、单选题:
‏How did language come into being?​
选项:
A: Created by God.
B: Our ancestors imitated the sound in the nature.
C: Language was created in the process of working.
D: No one knows the reason for sure.
答案: 【 No one knows the reason for sure.

第二讲 语言有哪些主要特征?

第二讲测验

1、单选题:
‎How many kinds of onomatopoeia are mentioned in this lecture?​
选项:
A: One.
B: Three.
C: Four.
D: Two
答案: 【 Two

2、单选题:
‎How do bees communicate with each other?​
选项:
A: By special calls.
B: By flapping with wings.
C: Through different beating patterns.
D: Using different dance patterns.
答案: 【 Using different dance patterns.

3、单选题:
‏Why is “笔” named “pen” in English?‌
选项:
A: It’s arbitrary.
B: Pen refers to feather in the old times.
C: Pen refers to ink in the old times.
D: There is no logical reason.
答案: 【 Pen refers to feather in the old times.

4、判断题:
‌Animal languages are not creative‌
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

5、判断题:
‌Animals never lie.‏
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

6、判断题:
‌There are dialects in animal languages.​
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 正确

随堂测验

1、单选题:
‏How do you understand “displacement” of language?‏
选项:
A: Language changes with time.
B: Language is different in different places.
C: Language can be wrong.
D: Language can talk about imageined things.
答案: 【 Language can talk about imageined things.

2、单选题:
‏How do you understand “creativity” of language?‍
选项:
A: Language can create new forms by itself.
B: Children can create language without learning.
C: Speakers can create new sentences with old words.
D: New words are created every day.
答案: 【 Speakers can create new sentences with old words.

第三讲 声音也是有意义的

第三讲测验

1、单选题:
​Which of the following makes an acceptable combination in English for the three letters b, s, u? ‏
选项:
A: sbu
B: bsu
C: usb
D: sub
答案: 【 sub

2、单选题:
‏What is the proper way to pronounce the same sound linking, such as “kiss someone”? ‌
选项:
A: Pronounce only once.
B: Pronounce twice.
C: None of the above.
D: Hold the same sound longer.
答案: 【 Hold the same sound longer.

3、单选题:
‏Which is not true about reduction and contraction?​
选项:
A: Final consonants are usually not released.
B: Auxiliary verbs are usually contracted.
C: Sometimes, initial syllable can be dropped.
D: Vowels cannot be reduced.
答案: 【 Vowels cannot be reduced.

4、单选题:
​Which of the following cannot be linked in connected speech?‍
选项:
A: Fill in
B: Kick out
C: Beat up
D: Open wide
答案: 【 Open wide

5、判断题:
‏There are no principles or rules for the pronunciation of English words. ‎
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

6、判断题:
‌It is predictable that how much amount of linking occurs in a connected speech. ‌
选项:
A: 正确
B: 错误
答案: 【 错误

7、判断题:
‏According to George Bernard Shaw, fish and gho

专技天下代学代刷-培训计划代学沉梦刷课网课代学QQ:1459753/////////////

© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞0
分享
相关推荐