沉梦刷课网课代学QQ:14597532021知到答案 An Understanding on Traditional Chinese Medicine 认识中医 完整智慧树网课章节测试答案沉梦网课

沉梦刷课网课代学QQ:1459753

绪论 单元测试

1、单选题:
The systematic theory of TCM was founded in the book of The Grand Compendium of Materia Medica (本草纲目). ( )
选项:
A:True

B:False

答案: 【False

2、单选题:
Holistic concept is one of the most important thinking method in TCM. ( )
选项:
A:False

B:True

答案: 【True

第一章 单元测试

1、单选题:
The feature of TCM in diagnosis and treatment is ( )
选项:
A:Syndrome differentiation based on eight principles.

B:Syndrome differentiation and treatment.

C:Seeking the root.

D:Syndrome differentiation based on yin-yang.

答案: 【Syndrome differentiation and treatment.

2、多选题:
To diagnose a syndrome, a doctor should recognize information as ( )
选项:
A:Location of the disease.

B:The condition between healthy qi and pathogenic qi.

C:Property of the disease.

D:Cause of the disease.

答案: 【Location of the disease.
;The condition between healthy qi and pathogenic qi.
;Property of the disease.
;Cause of the disease.

3、多选题:
The holistic idea in TCM is reflected in that ( )
选项:
A:Internal change must exhibit external manifestations.

B:Human body is a unit with the five zang-organs as the center.

C:Rather than to treat diseases, TCM doctor is to treat patient.

D:One of the principles for health preservation is to adapt the body to nature.

答案: 【Internal change must exhibit external manifestations.
;Human body is a unit with the five zang-organs as the center.
;Rather than to treat diseases, TCM doctor is to treat patient.
;One of the principles for health preservation is to adapt the body to nature.

4、单选题:
The fundamental features of TCM are materialistic view and dialectical view. ( )
选项:
A:True

B:False

答案: 【False

5、单选题:
Human body is a unit, therefore, even local illness should be understood from a holistic view. ( )
选项:
A:True

B:False

答案: 【True

6、多选题:
Based on the unity between the body and its external environments, it is true except for ( )
选项:
A:Tonify yang qi in winter and autumn, while nourish yin qi in spring and summer.
Chapter 2

B:In south areas of china, people have relatively loose interstice.

C:In spring and summer, qi and blood of human body has a tendency to being distributed to the exterior because of yang qi dispersing.

D:It is a good idea to do exercises during night.

答案: 【Tonify yang qi in winter and autumn, while nourish yin qi in spring and summer.
Chapter 2
;It is a good idea to do exercises during night.

第二章 单元测试

1、单选题:
Which book established the foundation of theoretic system of TCM? ( )
选项:
A:The Yellow Emperor’s Inner Classic (Huáng Dì Nèi Jīng, 黄帝内经)

B:The Grand Compendium of Materia Medica (Bĕn Căo Gāng Mù, 本草纲目)

C:Treatise on Cold Damage and Miscellaneous Diseases (Shāng Hán Zá Bìng Lùn, 伤寒杂病论)

D:Treatise on Diseases, Patterns, and Formulas Related to the Unification of the Three Etiologies (Sān Yīn Jí Yī Bìng Zhèng Fāng Lùn, 三因极一病证方论)

答案: 【The Yellow Emperor’s Inner Classic (Huáng Dì Nèi Jīng, 黄帝内经)

2、单选题:
The ancient Chinese philosophers believed that everything in the universe was constituted by( ).
选项:
A:Qi

B:Water

C:Air

D:Energy

答案: 【Qi

3、多选题:
The movement of qi in the body mainly includes( ).
选项:
A:Exiting and entering

B:Dispersing and diffusing

C:Routine moving and reverse moving

D:Ascending and descending

答案: 【Exiting and entering
;Ascending and descending

4、单选题:
The fundamental property of qi is ( )。
选项:
A:Moving

B:Entering

C:Still

D:Ascending

答案: 【Moving

5、单选题:
As recorded in the book The Yellow Emperor’s Inner Classic(《黄帝内经》), ( ) are the omen for yin-yang.
选项:
A:White and black

B:Bright and dim

C:Cold and heat

D:Water and fire

答案: 【Water and fire

6、单选题:
Yin-yang is the generalization for two opposite aspects of things or phenomena in the natural world. ( )
选项:
A:False

B:True

答案: 【False

7、单选题:
The sentence Yin stays in the interior to take the guardian of yang; yang stays in the exterior to take the messengers of yin implies that ( )
选项:
A:Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang

B:Opposition and Restriction between Yin and Yang

C:Mutual Transformation between Yin and Yang

答案: 【Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang

8、单选题:
One of the therapeutic principles in TCM is to treat heat syndrome with cold herbs, it is based on the ( )
选项:
A:Mutual Dependence and Interaction between Yin and Yang

B:Mutual Transformation between Yin and Yang

C:Opposition and Restriction between Yin and Yang

答案: 【Opposition and Restriction between Yin and Yang

9、单选题:
According to yin-yang theory and properties of zang-fu organs, five zang-organs are attributed to yin and six fu-organs are yang. ( )
选项:
A:False

B:True

答案: 【True

10、多选题:
The following terms that can be attributed to yang include( )
选项:
A:Speaking loudly

B:Green, white

C:Active, rapid

D:Warm, bright

答案: 【Speaking loudly
;Active, rapid
;Warm, bright

11、多选题:
The therapeutic principle based on mutual dependence between yin-yang are( )
选项:
A:Seeking yang within yin

B:Treating cold syndrome with hot herbs

C:Seeking yin within yang

D:Supplementing yin and yang simultaneously

答案: 【Seeking yang within yin
;Seeking yin within yang

12、单选题:
The five elements refer five materials in the nature, which are wood, fire, earth, metal, and water. ( )
选项:
A:False

B:True

答案: 【False

13、多选题:
According to Five-Element Theory,( )
选项:
A:Heart, red, bitter belong to fire.

B:Spleen, stomach, yellow, west belong to earth.

C:Liver, green and east belong to wood.

D:Kidney, black, salty belong to water.

答案: 【Heart, red, bitter belong to fire.
;Liver, green and east belong to wood.
;Kidney, black, salty belong to water.

14、单选题:
Hyperactivity of heart fire affects liver and leads to liver fire, it is a kind of disease transmission from mother to son. ( )
选项:
A:False

B:True

答案: 【False

15、单选题:
According to Five-Element Theory, wood is characterized by( )
选项:
A:Flaming upwards.

B:Reforming.

C:Moisturizing downwards.

D:Flex and extension.

答案: 【Flex and extension.

16、单选题:
According to inter-generation and inter-restraint among five elements, which one is incorrect? ( )
选项:
A:Wood restricts earth.

B:Earth restricts water.

C:Fire generates earth

D:Metal generates wood.

答案: 【Metal generates wood.

17、单选题:
It is said in TCM that when liver is sick, it will transmit the illness to spleen (见肝之病,知肝传脾), it is due to ( )
选项:
A:Earth counter restricting wood.

B:Wood defeating earth.

C:Wood over restricting earth.

D:Wood restricting earth.

答案: 【Wood over restricting earth.

18、多选题:
Abnormal restriction mainly includes( )
选项:
A:Over restriction.

B:Transmission from mother to child.

C:Transmission from child to mother.

D:Counter restriction.

答案: 【Over restriction.
;Counter restriction.

19、单选题:
The method Nourishing kidney-yin to promote liver-yin deficiency is established on the basis of ( )
选项:
A:Water restricting fire.

B:Water generating wood.

C:Fire generating earth

D:Wood restricting earth.

答案: 【Water generating wood.

20、单选题:
According to Five-Element Theory, when wood is too weak, not only metal will over-restrict it, but also earth will launch a counter-restriction on it. ( )
选项:
A:True

B:False
Chapter 3

答案: 【True

沉梦刷课网课代学QQ:1459753

© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞0
分享
相关推荐