沉梦刷课网课代学QQ:14597532021知到答案 国际商务英语2026039 完整智慧树网课章节测试答案沉梦网课

沉梦刷课网课代学QQ:1459753

见面课:Campany profile

1、问题:Compared with written sales brochures, company profile video is more engaging and can better deliver the value proposition of a company
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:Corporate social responsibility includes ( )
选项:
A:Responsibility to customers and employees
B:Responsibility to community
C: Responsibility to stockholders and creditors
D:Responsibility to the environment
答案: 【Responsibility to customers and employees;
Responsibility to community ;
Responsibility to stockholders and creditors;
Responsibility to the environment

3、问题:Which of the following does not violate corporate social responsibility?
选项:
A: Failing to repay debts.
B: Promoting industry competition.
C: Mistreating employees.
D: Deceptive advertising.
答案: 【 Promoting industry competition.

4、问题:Corporate social responsibility has nothing to do with the government
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、问题:A company’s financial condition should be kept secret.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:Transportation

1、问题:The term “Silk Road” was coined by the German geologist Ferdinand von Richthofen in 1877
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:The notion of “Silk Road on the Sea” or “Maritime Silk Road” was put forward by a Chinese scholar.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:The organization of Shi Bo Si (市舶司) in ancient China is similar to what we call today ______.
选项:
A:port
B:the Customs
C:the carrier
D: the shipper
答案: 【the Customs

4、问题: The ancient Maritime Silk Road fell into decline in the Tang and Song Dynasty.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、问题:The southern extension of the 21st Century Maritime Silk Road offers access to the South Pacific
选项:
A:对
B:错
答案: 【

绪论 单元测试

1、单选题:
Choose the term described by the sentence: An arrangement by which a monopoly producer or owner gives another permission for the exclusive right to manufacture or sell the products in a certain area. (     )
选项:
A:budget
B:franchise
C:expertise 
D:patent
答案: 【franchise

2、单选题:
 Choose the term described by the sentence: Written contract or certificate of insurance. (     )
选项:
A:franchise 
B: referee
C: budget
D: policy 
答案: 【 policy 

3、单选题:
Choose the term described by the sentence: A special right to an inventor to be the only person to make and sell, or to authorize others to make and sell a newly-invented machine or process. (     )
选项:
A: patent
B:budget
C:return
D:portfolio 
答案: 【 patent

4、单选题:
Choose the term described by the sentence: All forms of man-made obstructions to international trade other than tariffs, including prohibitions and quotas, etc. (   )
选项:
A:franchise
B:expertise
C:return
D:non-tariff barrier
答案: 【non-tariff barrier

5、单选题:
Choose the term described by the sentence: The entire collection of investments in the form of stocks, bonds, or certificate of deposits for purposes other than controlling. (     )
选项:
A:return
B:portfolio
C:patent
D:budget
答案: 【portfolio

6、单选题:
Choose the term described by the sentence: One in which one of the parties agrees to supply, at the contract price, a complete product ready for use, such as a new home, factory, ship, etc.. (      )
选项:
A: patent
B: return
C:turnkey contract
D:royalty
答案: 【turnkey contract

7、单选题:
Choose the term described by the sentenceAn account of probable future income and expenditure during a stated period, usu. a year used as a guide in making financial arrangements. (     )
选项:
A:budget
B:portfolio
C:return
D:patent
答案: 【budget

8、单选题:
Choose the term described by the sentence: The gain from an investment, either as income or yield or as profit on the sale of the investment. (     )
选项:
A:return
B:portfolio 
C:patent
D:budget
答案: 【return

9、单选题:
 Choose the term described by the sentence: Expert knowledge or skill, esp. in a particular field; know-how. (     )
选项:
A:expertise 
B:return
C:non-tariff barrier
D:franchise
答案: 【expertise 

10、单选题:
Choose the term described by the sentence: A person or company granting license.  (      )
选项:
A:authority
B:licensor
C: employee
D:expertise
答案: 【licensor

11、单选题:
Choose the term described by the sentenceThe price at which one currency can be exchanged for another currency. (     )
选项:
A:exchange rate
B:loan
C:draft
D:debt
答案: 【exchange rate

12、单选题:
Choose the term described by the sentence Social or natural calamities that take place beyond the control of a contracting party.(       )
选项:
A:hazard 
B:force majeure
C:term
D:disaster
答案: 【force majeure

13、单选题:
Choose the term described by the sentenceThe amount paid by an insured for coverage under the contract.. (      )
选项:
A:premium
B:expertise
C: outstanding
D:insurer
答案: 【premium

14、单选题:
Choose the term described by the sentenceThe act of paying a bill, debt, charge, etc.. (      )
选项:
A:premium
B:recharge
C:repayment 
D:remittance
答案: 【repayment 

15、单选题:
 Choose the term described by the sentenceUpward and down ward movements in the economic system. (     )
选项:
A: recession
B:fluctuation
C:concession
D:commission
答案: 【fluctuation

16、单选题:
 Choose the term described by the sentenceA person who carries on insurance as a business. (     )
选项:
A: employee
B:underwriter
C:authority 
D:licensor
答案: 【underwriter

17、单选题:
Choose the term described by the sentence Large-scale public services, such as water and power supplies, road, rail and radio communications, etc. needed to support economic activity, esp. industry, trade and commerce. (      )
选项:
A:infrastructures
B:investment
C:foundation
D:expertise
答案: 【infrastructures

18、单选题:
Choose the term described by the sentenceA business where the provision of risk capital is shared between two or more firms.  (       ) 
选项:
A: firm offer
B:joint venture 
C:private enterprise
D: multinational enterprise
答案: 【joint venture 

19、单选题:
 Choose the term described by the sentence To fail to carry out an obligation.  (       )
选项:
A:advent
B:ascend
C:perform
D:default 
答案: 【default 

20、单选题:
Choose the term described by the sentence A binding agreement between two or more persons that is enforceable by law. (      )
选项:
A:contract
B:know-how
C:license
D:term   
答案: 【contract

第一章 单元测试

1、判断题:
A well-written company profile is important in that it makes it likely to quickly and easily present key information to the media, customers and the public. 
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、判断题:
A great company profile can be used as the only promotional tool for a business.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、判断题:
Naturally, a successful and attractive company profile sheet can elicit (引出)direct orders as well as requests for more detailed information. 
选项:
A:错
B:对
答案: 【

4、判断题:
With the rapid advance in modern technology, company profile videos have replaced the traditional company profiles.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

5、判断题:
In order to make a company profile more attractive, we should go for showy visual appeal instead of clean formatting.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、判断题:
The logo of a company can be included in its profile.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、判断题:
A written company profile should be as long and comprehensive as possible.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

8、判断题:
The company profile must be reviewed at any time when any change occurs in a company.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、判断题:
As for contact information, a company’s physical address, zip code, telephone number and website are often contained in its profile.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、判断题:
When introducing a company’s products, we should provide a top-level description of the products or services it provides.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

11、判断题:
Even though the origin story of our company is not colorful, we should share it in our company profile.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

12、判断题:
When writing a company profile, photos of the staff or production process are often used to grab readers’ attention. 
选项:
A:对
B:错
答案: 【

13、判断题:
Before publishing our company profile, we should proofread it again and again to assure that it is free from mistakes. 
选项:
A:错
B:对
答案: 【

14、判断题:
We should focus on the experience of its founders and what inspired them to start the business when introducing the history of an established company. 
选项:
A:错
B:对
答案: 【

15、判断题:
Anything that does not help to build a company’s image should be removed from its profile.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

16、单选题:
 Which of the following is NOT true about company profiles?
选项:
A:A company profile plays an important role in establishing business image, promoting economic and cultural communication.
B:Through company profiles, we can learn about the business condition, management and culture of a company.
C:A company profile can help customers to understand the business as well as its approach, unique strengths, and relevant experience.
D:It is unusual for a fax number to be contained in a company profile.
答案: 【It is unusual for a fax number to be contained in a company profile.

17、单选题:
How should we understand “accuracy”, one of the characteristics of company profiles?
选项:
A:Using as many industry-specific terms as possible can be helpful to achieve accuracy.
B:The information in a company profile should be completely accurate.
C:Punctuation in a company profile should be right.
D:Grammar in a company profile should be correct.
答案: 【Using as many industry-specific terms as possible can be helpful to achieve accuracy.

18、单选题:
Which of the following statements is NOT true? 
选项:
A: A company profile needs to be created from a reader’s perspective and must be tailor-made for the target audience.
B:When writing a company profile, every possible detail about the company should be included.
C:When writing a company profile, headers and bullet points are often used to break up a long text.
D:The type of information a company profile includes and its length vary from company to company.
答案: 【When writing a company profile, every possible detail about the company should be included.

19、单选题:
 What is the difference between the profiles of Starbucks and Philips? 
选项:
A:The profile of Starbucks is more concise.
B:The profile of Philips is more visually striking.
C:The profile of Starbucks is more attention-grabbing.
D:The profile of Philips is more comprehensive.
答案: 【The profile of Philips is more visually striking.

20、单选题:
How is Starbucks named?
选项:
A:It’s named after a mate in Typee.
B:It’s named after a mate in Omoo.
C:It’s named after a mate in Moby Dick.
D:It’s named after a mate in White Jacket.
答案: 【It’s named after a mate in Moby Dick.

第二章 单元测试

1、判断题:
The term e-business is connected with retailing and describes company to consumer communication using the Internet. 
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、判断题:
Online auctions are the most common forum for C2C e-commerce.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

3、判断题:
C2B electronic commerce is also known as e-tailing. 
选项:
A:错
B:对
答案: 【

4、判断题:
In a B2C model the business responds to the consumer’s requested product and its price.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

5、判断题:
The G2C business model allows citizens to interact with government agencies online. 
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、判断题:
Compared with physical stores, online shops save their advertising costs. 
选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、判断题:
PayPal can only be used on eBay by merchants worldwide. 
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、判断题:
The date, November 11th, is chosen to become Chinese Singles’ Day because the number "1" resembles an individual that is alone. 
选项:
A:错
B:对
答案: 【

9、判断题:
According to the video, eBay is like a flee market, allowing you to get rid of anything you no longer want.
选项:
A:错
B:对
答案: 【

10、判断题:
The word “bid” is an offer to pay a particular price for something. 
选项:
A:错
B:对
答案: 【

11、单选题:
Which of the following statement does NOT belong to the risk of shopping online for the buyers?
选项:
A: Low delivery.
B:Procedure of payment. 
C:Fake goods. 
D:Disclosure of Privacy.
答案: 【Procedure of payment. 

12、单选题:
When was eBay auction site founded by Pierre Omidyar?
选项:
A:In 1994
B:In 1995
C:In 1996
D:In 1997
答案: 【In 1995

13、单选题:
Which of the following statement about PayPal is NOT true?
选项:
A:By the acquisition , eBay closely links selling and payments into a single activity.
B:Using PayPal as a payment method allows users to collect money just in one way.
C:PayPal allows payments to be sent and received securely online. 
D:In October, 2002, eBay acquired the website PayPal.
答案: 【Using PayPal as a payment method allows users to collect money just in one way.

14、单选题:
eBay takes the ancient practice of auctioning goods to the worldwide web, where sellers put items up for auction and interested parties place their         .
选项:
A:interests
B:orders
C:prices
D:bids
答案: 【bids

15、单选题:
Items that can be auctioned on eBay range from toys, books and vacuum cleaners to cars, houses and          .
选项:
A:tobacco
B:drugs
C:land
D:alcohol
答案: 【land

16、单选题:
In 2014, Alibaba Group held its IPO in          .
选项:
A:New York Stock Exchange 
B:NASDAQ
C:Toronto Stock Exchange 
D:Hong Kong Exchanges and Clearing Limited
答案: 【New York Stock Exchange 

17、单选题:
Through the process of IPO, a privately held company is transformed into a       company.
选项:
A:closed
B:public
C:open
D:private
答案: 【public

18、单选题:
Details of the proposed offering are disclosed to potential purchasers in the form of a lengthy document known as a          .
选项:
A:award
B:prospectus
C:decision
D:prospect
答案: 【prospectus

19、单选题:
In the initial stage of Alibaba, the        threshold was taken to attract companies for free membership.
选项:
A:slow
B:low
C:fast
D:high
答案: 【low

20、单选题:
           is the oldest and fastest-growing form of e-commerce, which allows e-business to collaborate, partner, and share research and complex data with other businesses.
选项:
A:B2B 
B:C2C
C:B2C
D: C2B
答案: 【B2B 

沉梦刷课网课代学QQ:1459753

© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞0
分享
相关推荐